Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Falafelflickorna" by Christina Wahldén # eBook PDF Kindle ePub Free

Falafelflickorna

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Falafelflickorna
  • Author : Christina WahldĂ©n
  • Release Date : January 23, 2018
  • Genre: Fiction,Books,Kids,
  • Pages : * pages
  • Size : 936 KB

Description

Sverige har fÄtt nya problemomrÄden. Antalet sÀrskilt utsatta omrÄden har ökat frÄn 15 till 23. OmrÄdena Àr utsatta för social oro, gÀngkriminalitet, narkotikahandel, religiös extremism och ett parallellsamhÀlle med en egen rÀttsskipning dÀr förtroendet för polisen och sociala myndigheter Àr lÄgt.
Hawa Àr tolv Är och bor i ett av dessa omrÄden. Hon lÀser nyheten i tidningen och undrar vad det betyder. Hon vet redan att folk har det tufft. Att en del har hamnat i dÄligt sÀllskap och att nÄgra Àr rÀdda för att gÄ ut pÄ kvÀllen. Hawa vill bli polis nÀr hon blir stor. För att göra folk tryggare. Och för att det inte finns sÄ mÄnga kvinnliga poliser som ser ut som hon. Som ett första steg mot att bli polis startar hon sin egen detektivbyrÄ. Ganska snabbt fÄr hon sitt första uppdrag: Hon mÄste gömma sin klasskompis Halima, som riskerar att giftas bort med sin femton Är Àldre kusin.
Christina Wahldén rÀds som vanligt inte de svÄra och tunga Àmnena. HÀr har hon skrivit om barnen som bor i nÄgra av Sveriges allra fattigaste omrÄden. Trots det tunga Àmnet har boken en lÀtthet och ibland nÀstan en feelgood-kÀnsla.


Download Ebook "Falafelflickorna" PDF ePub Kindle